Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integralen

$\int{}$(x2·3√x)/x^(3/4) binnen de grenzen [0;2] =12/31·2^^(31/12)
$\int{}$√((1+x)/1-x)) binnen de grenzen [0;1] =$\pi$/4 +2
$\int{}$(x-4)/(x2-5x+6)grenzen [4;1] =ln2
$\int{}$3/(3x2-6x+10)grenzen [1;0]=-1
$\int{}$√(1-x2) grenzen [1/√2;1]=$\pi$
$\int{}$bgcosx grenzen [0;1]=1

dit zijn integralen van mijn taak die ik moet verbeteren ik ben niet zeker van de oplossingen zouden jullie daarom van de integralen die fout zijn de oplossingswijze kunnen geven zodat ek zelf kan na kijken waar mijn fout is . dankuwel

tim te
3de graad ASO - maandag 5 mei 2003

Antwoord

Wat heb je dan wel geprobeerd? We gaan natuurlijk niet je huiswerk liggen maken.

1) Schrijf als een enkele macht van x, heel eenvoudig
2) Stel wat onder de wortel staat gelijk aan t2 en splits in partieelbreuken
3) Noemer factoriseren en splitsen in partieelbreuken
4) Noemer factoriseren en splitsen in partieelbreuken
5) Voor de hand liggende goniometrische substitutie
6) Partiele integratie (en weinig keuze over hoe je dat dan doen)

Als je ergens vastzit, vraag je het maar, maar probeer alsjeblief zelf.

cl
maandag 5 mei 2003

 Re: Integralen 

©2001-2024 WisFaq