Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 10450 

Re: Goniometrie ti83en

Hallo,
Ik heb even het plaatje nagetekend wat bij de vraag stond.

Aaron
Leerling mbo - zondag 4 mei 2003

Antwoord

Kijk dat kan natuurlijk ook!
Applet werkt niet meer.
Download het bestand.

Vanuit het midden ($\alpha$=0) draait P tegen de klok in. De zuiger gaat dan omhoog tot een 'uiterste stand' als $\alpha$=90°. Als de straal gelijk is aan r, dan geldt:
H=beginstand + r·sin$\alpha$

Bij een draaihoek van 20° wordt de hoogte r·sin 20° groter. Zou het verder lukken? Meer weten over sinus en cosinus?Hopelijk lukt het nu en anders horen we het wel weer…

WvR
maandag 5 mei 2003

©2001-2025 WisFaq