Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule opstellen bij ellips en hyperbool

Hallo,

Voor school heb ik een PO gekregen en daarbij moeten we formules opstellen voor een ellips en een hyperbool die voorkomen in de bouwkunst.Kunt U me helpen met het opstellen van deze formules aan de hand van de afmetingen?
  • ellips: 44.53m bij 73,68m
  • hyperbool: ik kan de afmetingen niet zo goed afleiden, maar het is van het volgende plaatje:



of het plaatje:

Alvast bedankt!

Mirte
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 3 mei 2003

Antwoord

Bij een ellips is de vergelijking: x²/a² + y²/b² = 1
In dit geval is a = 73.68/2 en b = 44.53/2
Uit de figuur van de hyperbool zijn er niet echt afmetingen af te leiden denk ik.
De algemene vergelijking van een hyperbool is: x²/a² - y²/b² = 1

Misschien weet je daar wat meer mee. Succes,

Koen

km
zaterdag 3 mei 2003

©2001-2024 WisFaq