\require{AMSmath} Formule omdraaien Hoe kan ik de volgende formule 'omdraaien': b = 150·(2/3)a ? Ik wil dus een formule in de vorm a = ... Jan-Pi Iets anders - vrijdag 2 mei 2003 Antwoord Hoi, Neem links en rechts het logaritme: log(b) = log(150·2/3a) log(b) = log(150) + log(2/3a) log(b) - log(150) = a·log(2/3) log(b/150) ---------- = a log(2/3) Koen vrijdag 2 mei 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan ik de volgende formule 'omdraaien': b = 150·(2/3)a ? Ik wil dus een formule in de vorm a = ... Jan-Pi Iets anders - vrijdag 2 mei 2003
Jan-Pi Iets anders - vrijdag 2 mei 2003
Hoi, Neem links en rechts het logaritme: log(b) = log(150·2/3a) log(b) = log(150) + log(2/3a) log(b) - log(150) = a·log(2/3) log(b/150) ---------- = a log(2/3) Koen vrijdag 2 mei 2003
Koen vrijdag 2 mei 2003
©2001-2024 WisFaq