\require{AMSmath} Som van een reeks natuurlijke getallen Bepaal de som van alle natuurlijke getallen van 2 cijfers Hoe doe je dit? Merci Ruben 2de graad ASO - vrijdag 2 mei 2003 Antwoord Eventjes kijken of je het eenvoudiger kunt schrijven of er een vreemde eigenschap inzit. Het gaat om de getallen 10 tem 99. 10 + 99 = 109 11 + 98 = 109 12 + 97 = 109 Begin je het al door te hebben? Som = 45 (90 getallen / 2) * 109 Het mooier opschrijven als een somrij laat ik aan jouw over. Groetjes, Tom tg vrijdag 2 mei 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bepaal de som van alle natuurlijke getallen van 2 cijfers Hoe doe je dit? Merci Ruben 2de graad ASO - vrijdag 2 mei 2003
Ruben 2de graad ASO - vrijdag 2 mei 2003
Eventjes kijken of je het eenvoudiger kunt schrijven of er een vreemde eigenschap inzit. Het gaat om de getallen 10 tem 99. 10 + 99 = 109 11 + 98 = 109 12 + 97 = 109 Begin je het al door te hebben? Som = 45 (90 getallen / 2) * 109 Het mooier opschrijven als een somrij laat ik aan jouw over. Groetjes, Tom tg vrijdag 2 mei 2003
tg vrijdag 2 mei 2003
©2001-2024 WisFaq