Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vlaamse Wiskunde Olympiade 2001

Beschouw in een rechthoekig assenkruis de grafieken van de functies:
f(x)=1+|x-2|
g(x)=x3-2
h(x)=(x-2)2+1
k(x)=1 / (x2+1)

Hoeveel van deze grafieken hebben een verticale symetrieas?
(A)0
(B)1
(C)2
(D)3
(E)4
Ik dacht aan antwoord (C)
Namelijk f(x) en h(x)
Iemand een beter idee? :)
Dank je,
Ruben

Ruben
2de graad ASO - donderdag 1 mei 2003

Antwoord

Hallo Ruben,

De functie k(x)=1/(x2+1) heeft ook een verticale
symmetrie-as ( de y-as) want voor ieder getal a geldt dat

k(a)=k(-a)

q10457img1.gif

wl
donderdag 1 mei 2003

©2001-2024 WisFaq