\require{AMSmath} Telprobleem kaarten verdelen Op hoeveel manieren kunnen we 52 kaarten verdelen onder 4 spelers zodanig dat ieder evenveel kaarten krijgt? Dankjewel voor de hulp! Anneke 3de graad ASO - donderdag 1 mei 2003 Antwoord Dit is een faculteitsboom. De 4 personen kiezen om de beurt één kaart uit een stapel van 52.aantal=52!=52·51·50·...·2·1Tenzij... de volgorde van de 13 kaarten niet van belang is. Bij de meeste kaartspelletjes is dat het geval. Je hebt dan te maken met combinaties. aantal=$\pmatrix{52\\13}\times\pmatrix{39\\13}\times\pmatrix{26\\13}\times\pmatrix{13\\13}$ Zie Inleiding telproblemen WvR donderdag 1 mei 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Op hoeveel manieren kunnen we 52 kaarten verdelen onder 4 spelers zodanig dat ieder evenveel kaarten krijgt? Dankjewel voor de hulp! Anneke 3de graad ASO - donderdag 1 mei 2003
Anneke 3de graad ASO - donderdag 1 mei 2003
Dit is een faculteitsboom. De 4 personen kiezen om de beurt één kaart uit een stapel van 52.aantal=52!=52·51·50·...·2·1Tenzij... de volgorde van de 13 kaarten niet van belang is. Bij de meeste kaartspelletjes is dat het geval. Je hebt dan te maken met combinaties. aantal=$\pmatrix{52\\13}\times\pmatrix{39\\13}\times\pmatrix{26\\13}\times\pmatrix{13\\13}$ Zie Inleiding telproblemen WvR donderdag 1 mei 2003
aantal=$\pmatrix{52\\13}\times\pmatrix{39\\13}\times\pmatrix{26\\13}\times\pmatrix{13\\13}$
Zie Inleiding telproblemen
WvR donderdag 1 mei 2003
©2001-2024 WisFaq