\require{AMSmath} Twee dobbelstenen Met 1 dobbelsteen kan je 1 2 3 4 5 6 gooien als die eerlijk is zal elke uitkomst evenveel kans hebben Met 2 dobbelstenen kan je 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 gooiende vraag is: zijn de kansen hierop ook even groot? nadine Leerling bovenbouw vmbo - donderdag 1 mei 2003 Antwoord Met 2 dobbelstenen kan je helemaal geen 1 gooien! En de kansen zijn niet even groot. Noem de dobbelstenen a en b en de som van hun ogen s. P[s=2] = P[a=1].P[b=1] = 1/36 P[s=3] = P[a=1].P[b=2] + P[a=2].P[b=1] = 2/36 P[s=4] = P[a=1].P[b=3] + P[a=2].P[b=2] + P[a=3].P[b=1] = 3/36 ... P[s=7] = ... = 6/36 ... P[s=12] = ... = 1/36 Controleer zelf dat åP[s=j] = 1. PS: Ik heb de titel aangepast, want wat heeft dit met 4 munten te maken? cl donderdag 1 mei 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Met 1 dobbelsteen kan je 1 2 3 4 5 6 gooien als die eerlijk is zal elke uitkomst evenveel kans hebben Met 2 dobbelstenen kan je 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 gooiende vraag is: zijn de kansen hierop ook even groot? nadine Leerling bovenbouw vmbo - donderdag 1 mei 2003
nadine Leerling bovenbouw vmbo - donderdag 1 mei 2003
Met 2 dobbelstenen kan je helemaal geen 1 gooien! En de kansen zijn niet even groot. Noem de dobbelstenen a en b en de som van hun ogen s. P[s=2] = P[a=1].P[b=1] = 1/36 P[s=3] = P[a=1].P[b=2] + P[a=2].P[b=1] = 2/36 P[s=4] = P[a=1].P[b=3] + P[a=2].P[b=2] + P[a=3].P[b=1] = 3/36 ... P[s=7] = ... = 6/36 ... P[s=12] = ... = 1/36 Controleer zelf dat åP[s=j] = 1. PS: Ik heb de titel aangepast, want wat heeft dit met 4 munten te maken? cl donderdag 1 mei 2003
cl donderdag 1 mei 2003
©2001-2024 WisFaq