Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cartesische vergelijking

Ik zit vast bij de volgende vraag:
Bepaal de vergelijking van de rechte:
die door het punt (4,1) gaat en evenwijdig is met de rechte met vergelijking y= 2x+3

Alvast bedankt

Rob

Rob
2de graad ASO - woensdag 30 april 2003

Antwoord

Hallo,

Een rechte die evenwijdig loopt aan de rechte met de vergelijking y=2x+3 moet dezelfde richtingscoëfficiënt hebben, 2 dus.
Je moet dus oplossen 2x+b=1 voor x=4 Dat moet lukken neem ik aan.

Mvg

pl
woensdag 30 april 2003

©2001-2024 WisFaq