Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Voorschrift voor een rij

Je hebt 105 buizen in de vorm van een driehoek, nu je moet vinden hoeveel buizen er onderaan liggen en hoevel er over blijven dus sn=105= n·t1=1+tn/2 nu je hebt toch twee onbekenden de n en de tn ??

sof
2de graad ASO - woensdag 30 april 2003

Antwoord

Hallo Sof,
Hoe kom je aan: sn=105= n·t1=1+tn/2 ?
De buizen vormen een rekenkundige rij: 1,2,3,4,......n

q10414img1.gif

Dit is een vergelijking met één onbekende.
Succes,

wl
woensdag 30 april 2003

©2001-2024 WisFaq