\require{AMSmath} Rekenregels machten en logaritmen Kunt u een overzicht geven van de rekenregels voor machten en logaritmen? iemand Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 12 mei 2002 Antwoord Rekenregels voor machtenM1.a0 = 1M2.a1 = aM3.ap · aq = ap+qM4.ap : aq = ap-qM5.(ap)q = ap · qM6.(a · b)p = ap · bpM7.a-p = _1_apM8.a½ = a(a0)M9.ap/q = qap(a0)Rekenregels voor logaritmen:L0.alog(b) + alog(c) = alog(b·c)L1.alog b = c Û ac = b(a > 0 en a ¹ 1 en b > 0)L2.alog b =log blog aL3.alog bp = p · alog b(zie *)L4.aalog(b)=b*)L2 (uitgebreid).alog b =glog bglog a(g>0) WvR zondag 12 mei 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunt u een overzicht geven van de rekenregels voor machten en logaritmen? iemand Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 12 mei 2002
iemand Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 12 mei 2002
Rekenregels voor machtenM1.a0 = 1M2.a1 = aM3.ap · aq = ap+qM4.ap : aq = ap-qM5.(ap)q = ap · qM6.(a · b)p = ap · bpM7.a-p = _1_apM8.a½ = a(a0)M9.ap/q = qap(a0)Rekenregels voor logaritmen:L0.alog(b) + alog(c) = alog(b·c)L1.alog b = c Û ac = b(a > 0 en a ¹ 1 en b > 0)L2.alog b =log blog aL3.alog bp = p · alog b(zie *)L4.aalog(b)=b*)L2 (uitgebreid).alog b =glog bglog a(g>0) WvR zondag 12 mei 2002
M1.a0 = 1M2.a1 = aM3.ap · aq = ap+qM4.ap : aq = ap-qM5.(ap)q = ap · qM6.(a · b)p = ap · bpM7.a-p = _1_apM8.a½ = a(a0)M9.ap/q = qap(a0)
Rekenregels voor logaritmen:L0.alog(b) + alog(c) = alog(b·c)L1.alog b = c Û ac = b(a > 0 en a ¹ 1 en b > 0)L2.alog b =log blog aL3.alog bp = p · alog b(zie *)L4.aalog(b)=b*)L2 (uitgebreid).alog b =glog bglog a(g>0)
WvR zondag 12 mei 2002
©2001-2024 WisFaq