Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Is er verschil tussen primitieve pythagoreische tripels of pythagoreische tripel

Ik had een vraag, zoals velen anderen moet ik ook een verslag maken over pythagoreische tripels. Nou was mijn vraag: is er verschil tussen primitieve pythagoreische tripels of pythagoreische tripels, zo ja wat dan...
alvast bedankt

Jerom
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 28 april 2003

Antwoord

Voor een primitief pythagoreisch tripel (a,b,c) geldt:

ggd(a,b)=ggd(b,c)=ggd(a,c)=1

Je kan oneindig veel andere pythagoreische tripels maken door alle getallen te vermenigvuldigen met een natuurlijk getal k, maar die zijn dan niet primitief.

cl
maandag 28 april 2003

 Re: Is er verschil tussen primitieve pythagoreische tripels of pythagoreische tr 

©2001-2025 WisFaq