Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 10354 

Re: halverings- en verdubbelingsformule

Hallo,

Het is zeker een stuk duidelijker! Nog en klein vraagje. Bij de tweede vorm van cos(2x), kom je op een gegeven ogenblik op 2cos2(x)-(cos2(x)+sin2(x))=enz.. Hoe kom je aan die 2cos2(x)?

Nogmaals bedankt,
George van Klaveren.

George
Iets anders - maandag 28 april 2003

Antwoord

Hallo George,

cos(2x)=cos2(x)-sin2(x)=cos2(x)+cos2(x)-cos2(x)-sin2(x)

Ik heb hier een cos2(x) toegevoegd en er meteen weer afgehaald; hierdoor blijft de uitkomst natuurlijk hetzelfde, maar geeft de mogelijkheid om cos2(x)+sin2(x) te vervangen door 1:

...=cos2(x)+cos2(x)-(cos2(x)+sin2(x))=2cos2(x)-1

duidelijker?

groet,

Casper

cz
dinsdag 29 april 2003

©2001-2024 WisFaq