Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 8102 

Re: Yahtzee

Eén ding heeft de beantwoorder van deze vraag over het hoofd gezien. Je kunt op zes verschillende manieren in één keer Yahtzee gooien. Er geldt namelijk:

P(in één keer Yahtzee) = P(11111)+ P(22222)+ P(33333)+ P(44444) + P(55555)+ P(66666) = 6·(1/6)5=6/7776

Groeten,

Petra

Petra
Docent - zondag 27 april 2003

Antwoord

P(in een keer Yahtzee)=6·(1/6)5
Maar dat is hetzelfde als bij het eerst gegeven antwoord. Kijk nog maar eens goed... Maar deze redering is natuurlijk ook goed...

WvR
zondag 27 april 2003

©2001-2024 WisFaq