Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Relatieve cumulatieve frequentie met de TI83

Ik heb een vraagje over de relatieve frequentie en de relatieve cumulatieve frequentie.

Ik heb de volgende tabel:
aantal uren zon  0  1  2  3  4  5  6  7  8
frequentie 2 2 1 4 9 8 1 0 3
De cumulatieve frequentie is natuurlijk een eitje, maar die andere 2 lukken me maar niet. Ik heb het al geprobeerd op me GR met cumsum(L3) en dat soort dingen maar dan kom ik uiteindelijk niet uit op 100%, maar op 148 als ik de relatieve cumulatieve frequentie wil weten.

Ik zou dus graag willen weten hoe ik bij die tabel de relatieve frequentie en de relatieve cumulatieve frequentie kan bereken zowel op de GR als zelf.

Alzovast bedankt

Stijn
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 26 april 2003

Antwoord

Hallo Stijn,

Voor de relatieve frequentie moet je eerst de totale frequentie berekenen.In jouw tabel is dit 2+2+..+3 = 30.
De relatieve frequentie van aantal uren zon is 3 is dan
(3/30)*100%=10%

Met de GR (TI-83)

L1 = waarneming
L2 = frequentie
L3 = relatieve frequentie
L4 = cumulatieve relatieve frequentie

Formule in L3 = (L2/sum(L2))*100
Formule in L4 = cumSum(L3)

Succes,

wl
maandag 28 april 2003

©2001-2025 WisFaq