Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagje: elementaire functies

Afkomstig van een ingangsexamen burgerlijk ingenieur in Belgie, geen oplossing staat vermeld

Bepaal alle reële k's waarvoor 1/(sin(x))2 + 1/(cos(x))2=k precies 2 oplossingen x1 en x2 heeft in gesloten interval 0, p/2

ik had een uitkomst, namelijk k is groter dan 4

Klopt dit?

Compug
3de graad ASO - vrijdag 25 april 2003

Antwoord

Dan hebben we dezelfde uitkomst! Teken de grafiek van de functie maar eens en dan zie je dat de minimumwaarde inderdaad 4 bedraagt.
Overigens is de vermelding 'gesloten interval' enigszins gevaarlijk, want zowel x = 0 als x = p/2 maken een van de noemers gelijk aan 0.

MBL
vrijdag 25 april 2003

©2001-2024 WisFaq