Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Betalingskorting

Hoe bereken je het voordeel als je gebruik maakt van betalingskorting. Bv., 3% betalingskorting binnen 8 dagen of netto bij betaling na 60 dagen.

Ronald
Iets anders - donderdag 24 april 2003

Antwoord

Ik behandel gewoon de berekening en niet de boekhoudkundige achtergrond principes erachter (die je misschien bedoelt).

vb prijs = 100 en BTW = 20%

korting = 100 · 0,03 = 3
Maatstaf van heffing (voor BTW) = 100 - 3 = 97
BTW = 97 · 0,2 = ...
Prijs inclusief BTW = 97 + ...

Als je het nodig zou hebben voor boekhouden, zoek dan zelf op welk getal je wanneer moet gebruiken en voor welke boeking. De korting mag immers maar verrekend en geboekt worden op het moment dat je de korting effectief krijgt, terwijl het factuur al eerder geboekt moet zijn.

Groetjes,

Tom

tg
donderdag 24 april 2003

©2001-2024 WisFaq