Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule voor derdegraads vergelijkingen?

Er is een manier om een derdegraadsvergelijking op te lossen door middel van u en v
U = Ö((d/2)2+(c/3)2)) + d/2
V = Ö((d/2)2+(c/3)2)) - d/2

x = 3Ö(u) - 3Ö (v)

We hebben de formule x3+6x2+10x+4 met drie snijpunten met de x-as...
Als we de formules voor u en v invullen en daarna x uitrekenen komen we op een verkeerde uit komst uit...
Kunnen we hierdoor concluderen dat de formules van u en v alleen kloppen bij een vergelijking met maar 1 snijpunt met de x-as? of is er iets anders aan de hand?

M.
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 24 april 2003

Antwoord

Waar is de b gebleven!? Zelfs met b/2 ipv d/2 (onder de wortel) lijkt het me niet te kloppen!? Bedoel je niet gewoon de Formule van Cardano?

WvR
donderdag 24 april 2003

©2001-2024 WisFaq