Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het berekenen van een zijde van een gelijkzijdige driehoek

Ik zit met een probleem en ik zou graag willen weten hoe je een zijde van een gelijkzijdige driehoek berekend met de cosinusregel.
Greets, Christophe

Stynen
Overige TSO-BSO - woensdag 23 april 2003

Antwoord

Hoi,
Wat bedoel je juist? In een gelijkzijdig driehoek zijn alledrie zijdes toch even lang? + alle hoeken zijn 60°
Geen nood aan de cosinusregel zou ik denken...
In ieder geval: in een driehoek met zijdes a,b,c en hoeken respectievelijk a,b,g geldt:
a2 = b2 + c2 - 2·b·c·cos(a)
b2 = a2 + c2 - 2·a·c·cos(b)
c2 = a2 + b2 - 2·a·b·cos(g)

Koen
woensdag 23 april 2003

©2001-2024 WisFaq