\require{AMSmath} Rechthoekige driehoeken Moet een stelling bewijzen die klinkt als volgt: gegeven: driehoek abc is gelijkbenig (B=C) bewijs dat cos b = A/2B Zou iemand mij kunnen helpen??? Rob Rob 2de graad ASO - woensdag 23 april 2003 Antwoord Teken de middelloodlijn van de zijde bc eens (midden van bc is d). Die middelloodlijn gaat door het punt ... Kijk vervolgens naar de rechthoekige driehoek bda. Hoe groot is |bd|? Pas dan de definitie van cosinus toe op hoek b in die driehoek... dk woensdag 23 april 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Moet een stelling bewijzen die klinkt als volgt: gegeven: driehoek abc is gelijkbenig (B=C) bewijs dat cos b = A/2B Zou iemand mij kunnen helpen??? Rob Rob 2de graad ASO - woensdag 23 april 2003
Rob 2de graad ASO - woensdag 23 april 2003
Teken de middelloodlijn van de zijde bc eens (midden van bc is d). Die middelloodlijn gaat door het punt ... Kijk vervolgens naar de rechthoekige driehoek bda. Hoe groot is |bd|? Pas dan de definitie van cosinus toe op hoek b in die driehoek... dk woensdag 23 april 2003
dk woensdag 23 april 2003
©2001-2024 WisFaq