Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Derde en vierdegraads functies

Wat zijn de domeinen, bereiken, asymptoten en extreme waarden en nulpunten van zowel de derde als vierde graadsfunctie?
greetings

milo b
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 22 april 2003

Antwoord

Je bedoelt derde- of vierdegraads veeltermfuncties.

domein =

bereik derdegraadsveelterm =
bereik vierdegraadsveelterm = een interval van de vorm [a,+¥[ of ]-¥,a], afhankelijk van het teken van de coefficient van x4

asymptoten = geen

extreme waarden = nulpunten van de afgeleide, maar er hoeft niet noodzakelijk een extreme waarde te bestaan in het geval van derdegraadsveeltermen.

nulpunten = heb ik je al gegeven in onderstaande vraag

Zie Nulpunten derde- en vierdegraadsveeltermen

cl
dinsdag 22 april 2003

©2001-2024 WisFaq