Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het effect van a en b op derdegraadsvergelijkingen

Voor m'n wiskunde huiswerk moet ik uitzoeken hoe a en b het aantal uitkomsten van ax3+bx2+cx=0 beinvloeden, alleen ik kan er geen regelmaat in ontdekken. Kunnen jullie me even uitleggen hoe die dingen samenhangen? Bedankt

Ril-Ga
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 21 april 2003

Antwoord

Nou vooruit heel even dan:
De vergelijking ax3+bx2+cx=0 laat zich ontbinden als:
x(ax2+bx+c)=0
x=0 of ax2+bx+c=0
Deze twee oplossing komt me bekend voor! Zie abc-formule!

WvR
maandag 21 april 2003

©2001-2024 WisFaq