\require{AMSmath} Nulpunt van de volgende oefening x-- 2-[-(x-1)-(x+4)(2x-3)] Dank u H 2de graad ASO - maandag 21 april 2003 Antwoord Je zult de vorm eerst moeten herleiden, dus simpeler maken. Dat levert het volgende op: 2 - [-x + 1 -(2x2 - 3x + 8x - 12)] =2 + x - 1 + 2x2 - 3x + 8x - 12 =2x2 + 6x - 11. Je hebt het dus over een tweedegraads functie en de nulpunten kun je nu met de abc-formule berekenen. MBL maandag 21 april 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
x-- 2-[-(x-1)-(x+4)(2x-3)] Dank u H 2de graad ASO - maandag 21 april 2003
H 2de graad ASO - maandag 21 april 2003
Je zult de vorm eerst moeten herleiden, dus simpeler maken. Dat levert het volgende op: 2 - [-x + 1 -(2x2 - 3x + 8x - 12)] =2 + x - 1 + 2x2 - 3x + 8x - 12 =2x2 + 6x - 11. Je hebt het dus over een tweedegraads functie en de nulpunten kun je nu met de abc-formule berekenen. MBL maandag 21 april 2003
MBL maandag 21 april 2003
©2001-2024 WisFaq