Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Examenresultaten en de hoogste score

Graag had ik een antwoord gekregen op volgend vraagstuk.
Zelf geraak ik er niet aan uit.

Probleemstelling:

4 examenresultaten: gemiddelde van 72%.
De standaardafwijking is 9 en er worden 10% van de beste resultaten in aanmerking genomen voor een titel.
Wat is het beste resultaat? (GROOTSTE)

Zou u mij hierbij kunnen helpen.

Scraey
3de graad ASO - maandag 21 april 2003

Antwoord

Als je er van uitgaat dat de examenresultaten normaal verdeeld zijn met een een gemiddelde van 72% en een standaard deviatie van 9% dan kan je met de normaalverdeling benaderen bij welke score 10% van de hoogst examenresultaten zich bevinden.

F(z)=0,90 Þ z1,282
1,282=(x-72)/9
x84

Of gebruik onderstaand script:

De normale tabel

m = s =
x <
P(x < ...) =
< x <
P(... < x < ...) =
Zie Eervolle vermelding en examenuitslagen

WvR
maandag 21 april 2003

©2001-2024 WisFaq