Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 10086 

Re: Minirotonde

Ja, dat klopt wel. Als u tenminste met de "ring" het wegdek bedoelt. Ik hoop dat ondanks uw "vast niet...:-)", het probleem wel is op te lossen.

Coen H
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 19 april 2003

Antwoord

Eerst maar weer een plaatje:

q10107img1.gif

De oppervlakte van de 'ring' is gelijk aan:
$\pi$R2-$\pi$r2
In de rechthoekige driehoek geldt:
R2=(r+2)2+3,912
Dus een goede formule voor de oppervlakte van de 'ring' zou dan moeten worden:
Opp.=$\pi${(r+2)2+3,912}-$\pi$r2=$\pi$(4r+19,29)

..maar dat is een lineair verband, zodat de oppervlakte minimaal is bij r=0 en dat is 'vast niet' de bedoeling. Dus ik denk dat we je oorspronkelijke vraag anders moeten interpreteren. Misschien kan je nog eens kijken wat nu precies de bedoeling is...

WvR
zaterdag 19 april 2003

©2001-2024 WisFaq