\require{AMSmath} Breuken vermenigvuldigen en delen Hoi, Hoeveel is: 4/8 x 15/36 x 3/7 x 1/5 = ? 25/72 : 15/24 = ? 3/2 x (4/5 - 1/3) = ? Hoe moet ik dit oplossen? De groeten Nicola Iets anders - zaterdag 19 april 2003 Antwoord Bij het vermenigvuldigen van breuken gebruik je de rekenregel 'teller keer teller en noemer en keer noemer'. Soms is handig om eerst het een en ander weg te delen: Bij het delen door een breuk gebruik je de regel 'delen door een breuk is hetzelfde als vermenigvuldigen met het omgekeerde'. Bij de laatste opgave reken je eerst het verschil tussen de haakjes uit, daarna kan je vermenigvuldigen. Zie Digitaal rekenboek WvR zaterdag 19 april 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi, Hoeveel is: 4/8 x 15/36 x 3/7 x 1/5 = ? 25/72 : 15/24 = ? 3/2 x (4/5 - 1/3) = ? Hoe moet ik dit oplossen? De groeten Nicola Iets anders - zaterdag 19 april 2003
Nicola Iets anders - zaterdag 19 april 2003
Bij het vermenigvuldigen van breuken gebruik je de rekenregel 'teller keer teller en noemer en keer noemer'. Soms is handig om eerst het een en ander weg te delen: Bij het delen door een breuk gebruik je de regel 'delen door een breuk is hetzelfde als vermenigvuldigen met het omgekeerde'. Bij de laatste opgave reken je eerst het verschil tussen de haakjes uit, daarna kan je vermenigvuldigen. Zie Digitaal rekenboek WvR zaterdag 19 april 2003
Zie Digitaal rekenboek
WvR zaterdag 19 april 2003
©2001-2024 WisFaq