\require{AMSmath} x² - y ²= 63 Hallo, Ik zit vast met volgend probleem. Je weet dat x2-y2=63 (x,y Î ) De vraag is: hoeveel waarden kan x2+y2 aannemen? Bedankt, Koen 3de graad ASO - vrijdag 18 april 2003 Antwoord x2-y2 = (x-y)(x+y) We moeten dus 63 splitsen in twee stukken, waarbij het tweede steeds groter is dan het eerste, aangezien y0. x-y=1 x+y=63 zodat x=32 en y=31 x-y=3 x+y=21 zodat x=12 en y=9 x-y=7 x+y=9 zodat x=8 en y=1 Zonder uit te rekenen zie je zo al dat deze 3 oplossingen verschillende waarden voor x2+y2 zullen opleveren. cl vrijdag 18 april 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Ik zit vast met volgend probleem. Je weet dat x2-y2=63 (x,y Î ) De vraag is: hoeveel waarden kan x2+y2 aannemen? Bedankt, Koen 3de graad ASO - vrijdag 18 april 2003
Koen 3de graad ASO - vrijdag 18 april 2003
x2-y2 = (x-y)(x+y) We moeten dus 63 splitsen in twee stukken, waarbij het tweede steeds groter is dan het eerste, aangezien y0. x-y=1 x+y=63 zodat x=32 en y=31 x-y=3 x+y=21 zodat x=12 en y=9 x-y=7 x+y=9 zodat x=8 en y=1 Zonder uit te rekenen zie je zo al dat deze 3 oplossingen verschillende waarden voor x2+y2 zullen opleveren. cl vrijdag 18 april 2003
cl vrijdag 18 april 2003
©2001-2024 WisFaq