Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen van een derdegraads vergelijking

Wie kan mij helpen met de vergelijking

(x+7)(x-7)2=0

Ik kom steeds uit op een derdegraads vergelijking!

Mvg

Jeroen
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 17 april 2003

Antwoord

De vorm waarin je je vergelijking geeft, laat zien dat de vergelijking in feite al is opgelost!

Wanneer is een produkt van een (eindig) aantal factoren gelijk aan nul? Als minstens een van die factoren nul is, dus:

ofwel x+7=0 Û x=-7
ofwel (x-7)2=0 Û x=7

cl
donderdag 17 april 2003

©2001-2024 WisFaq