Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kans op winst

hallo slimme mensen,
dit is een spelletje met inzetten
tot zover ben ik gekomen:
de kansen zijn als volgt verdeeld:
1/64 = 2 winst
9/64 = 1 winst
27/64 = uitkering terug
27/64 = 1 verlies
mijn vraag: hoe bereken ik nou hoeveel kans ik heb op winst in dit spelletje ik word een beetje in de war gebracht door die 1/64 = 2 winst
alvast bedankt.

erwin
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 17 april 2003

Antwoord

Als je vraagt naar de kans op winst, dan zie je in je tabel dat je in 10 van de 64 gevallen winst boekt, dus dan kom je aan 10/64. Als je de 'uitkering terug' ook als winst wilt tellen, dan komt er nog 27/64 bij.
Maar vermoedelijk bedoel je wat je nou aan winst of verlies kunt verwachten? Dat bereken je door elke uitkering te vermenigvuldigen met de kans daarop. Dus: 2 . 1/64 + 1 . 9/64 + 0 . 27/64 + -1 . 27/64.

MBL
donderdag 17 april 2003

©2001-2024 WisFaq