Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functies onderzoeken op TI-83

Gegeven:
f(x)=x²-4x (die heb ik ingevuld bij Y1)
en
g(x)=0,5x+3 (die heb ik ingevuld bij Y2)
Als ik nu grafiek h(x)=f(x)+2*g(x)
moet onderzoeken.
Dan voer ik de functie h bij Y3 in
als volgt y3=y1+2*y2
So far so good...
De grafieken van y1 en y2 krijg ik in beeld, de 3e geeft een error.
Ik begreep uit mijn boek als je die h wil onderzoeken dat je het volgende moet doen:
Vars, yvars, 1:function intik en op y3 gaan staan? (wat ik moet onderzoeken)
Hoe kan ik y3 nu bekijken zonder dat ik een error krijg? Wat doe ik fout?
Waarom kan ik dat niet zo onderzoeken?

Marian
Iets anders - donderdag 17 april 2003

Antwoord

Je moet bij de invoer van Y3 gebruik maken van het vars-menu.

Zie Functies combineren

WvR
maandag 21 april 2003

©2001-2024 WisFaq