Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Uitslag afgeknotte kegel

Hoe kan ik een uitslag maken van een afgeknotte kegel ?
Driedimensionaal heb ik een kap, hoogte 800 mm, bovendiameter 514, onderdiameter 800mm.
Hoe ziet de vorm eruit als ik die plat uitvouw ?
Hoe kan ik dat tekenen/berekenen?

m.wijn
Docent - donderdag 21 februari 2002

Antwoord

Eerst maar eens een tekening:

q1613img1.gif

h=800
d1=514
d2=800
s kan je uitrekenen met de stelling van Pythagoras.

De grote vraag hier is natuurlijk wat is r en wat is a?

r reken je uit met verhoudingen:



a reken je uit als volgt:



Zie ook Re: Uitslag afgeknotte kegel

WvR
donderdag 21 februari 2002

Re: Uitslag afgeknotte kegel

©2001-2024 WisFaq