Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Platonische lichamen

Waar kwamen platonische lichamen in het stenentijdsperk voor? En waar dienden ze voor?

Mandy
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 16 april 2003

Antwoord

Er zijn 5 mogelijkheden om de letter te plaatsen tussen 4 cijfers (lcccc, clccc, cclcc, ccclc, ccccl) of algemener 5 boven 1 (=5!/(4!1!)=5)

Elke combinatie hiervan bestaat uit 10·10·10·10·26 mogelijkheden oftewel een totaal van 5·10000·26 mogelijkheden = 10·10000·13 mogelijkheden = 1.3mio mogelijkheden.

Zie the Platonic Solids (PDF)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 18 april 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics