De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Inkoop en verkoop

 Dit is een reactie op vraag 98031 
Duidelijk. Nog maals bedankt.

Bij volgende opdracht heb ik geprobeerd zelf te doen, misschien kan je naar kijken en jouw mening geven.

In 2018 hebben de Nederlanders 334,5 euro miljard gemaakt tussen het kopen een van diensten. Van dit bedrag werd 49% aan goederen uitgegeven en 51% aan diensten. In 2020 werd voor totaalbedrag van 348,3 miljard geconsumeerd, daarvan werd voor 172,1 miljard aan dienst uitgegeven. Werd in 2020 in verhouding(%) meer of minder aan dienste besteed dan in 2018. moeten ik dat bereken:

Mijn resultaat:

2018
49%van 334,5mijard is=49/100x334,5=163,905miljard
51%van 334,5=51/100x334,5=170,595miljard

2020
totaalbedrag 348,3miljard uitgegeven aan diensten 172,1miljard ik denk dat:
172,1 =0,17
172/100x172,1=296,012miljard

Ik denk in % dat in 2020 is meer aan dienste uitgegeven dan in 2018.

Klopt dat.

Ik hoor het graag van je.

Maria
Cursist vavo - zaterdag 20 januari 2024

Antwoord

2018
In 2018 werd 51% van 334,5 miljard euro uitgegeven aan diensten.

2020
In 2020 werd 172,1 miljard euro uit gegeven aan diensten van het totaalbedrag van 348,3 miljard euro. Hoeveel procent is dat?

$
\eqalign{\frac{{172,1}}
{{348,3}} \times 100 \approx 49,3\%}
$

Dat is procentueel gezien minder dan in 2018. Meer moet het niet zijn.
Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 20 januari 2024



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics