De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Wiskunde D: Matrices op langte termijn

 Dit is een reactie op vraag 97976 
Ten eerste bedankt voor uw uitwerking.

Verder is het mij niet helemaal duidelijk geworden.

Dit is wat bij de antwoorden bij de opgave stond.
(b) Er gaan 25 000 mensen naar supermarkt X (25%) en 75 000 mensen naar supermarkt
Y (75%). Supermarkt Y is dus favoriet

Ik snap dus deze uitwerking niet.

Linh
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 24 december 2023

Antwoord

Ik had me in eerste instantie vergist. Er zijn in totaal 50.000 klanten bij X en 50.000 klanten bij Y. In dat geval is a+b=100.000 en geldt nog steeds 3a-b=0 en dan kom je uit op a=25.000 en b-75.000, dus dat klopt dan wel:

q97980img2.gif

Maar dit kan natuurlijk ook:

q97980img1.gif

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 25 december 2023
 Re: Re: Wiskunde D: Matrices op langte termijn 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3