De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Berekening volume water

Ik probeer onderstaande redenering te begrijpen. In verband met het volume van een water en lucht mengel in een cilinder van 1 kubieke meter.

If we take a theoretical cylinder with a base area Ac of 1 m2 and a height Hc of 1 m, the volume Vc inside is:

Vc = Ac ∗ Hc = 1 ∗ 1 = 1 m3

We have an air to water mixture ratio of 5000:1 to determine the total available surface area for gas exhange in the chamber volume. The total volume of water represented by micro droplets of water
Vwater (m3) becomes:

1/(50001+1) = 0,00019996 = 199,96 g/m3

Het bovenste stuk begrijp ik nog, de berekening van het volume van een cilinder. Maar hoe men dan het totaal volume van water berekent, is mij niet duidelijk.

De stap van 0,00019996 = 199,96 g/m3, kan ik nog vatten, dat is gewoon vermenigvuldigd met de dichtheid van water (uitgaande van 1000kg per m3).

Ik begrijp alleen niet hoe men aan het volume van water komt door 1 te delen door 5000 + 1.

Die 5000 + 1 is vermoedelijk het totaal aantal deeltjes of massa (5000 lucht/1 water ratio). Maar hoe komt men dan tot 1 / (5000 + 1) = volume water?

jan
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 22 maart 2023

Antwoord

De verhouding lucht:water is $5000:1$, dat wil zeggen van elke $5001$ deeltjes is er eentje een waterdeeltje en zijn er $5000$ waterdeeltjes.
De het gedeelte van het volume dat door waterdeeltjes is bezet is dus$$
\frac1{5001}
$$

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 22 maart 2023



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3