Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Stelsels - vraagstuk

Beste

Onderstaand vraagstuk had ik graag opgelost via de onbekende x = 'aantal rollen' en y = 'aantal stapels'. Kan dit?

De leerlingen van creatie en mode ruimen hun materiaalruimte op. Finke maakt stapels met telkens 9 rollen. Ze houdt nog 3 rollen stof over. Als Finke de rollen per 11 stapelt, houdt ze nog 10 rollen over. Dan zijn er 9 stapels minder.
Bereken het aantal rollen stof dat Finke moet opruimen.

Bedankt!

Rachel
2de graad ASO - maandag 27 februari 2023

Antwoord

Noem x="aantal stapels van 9 rollen" en y="aantal stapels van 11 rollen". Dan geldt:

9x+3=11y+10

Verder weten we:

y=x-9

Lukt het hiermee?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 27 februari 2023
 Re: Stelsels - vraagstuk 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics