De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integralen berekenen

Hallo
De opdracht is:
Bereken de oppervlakte van het gebied begrensd door de grafiek van de functie f, de x-as en de gegeven verticale lijnen als f(x)=x3+4x en x=-√3, x=√2
De oplossing is 53/4, maar hier kom ik niet aan.

Mijn werkwijze:
Omdat er een deel van de oppervlakte onder de x-as ligt en een deel boven de x-as, splits ik de oefening op:
- gebied boven de x-as: van 0 tot √2
- gebied onder de x-as: van -√3 tot 0


-((04/4 – (-√(3))4/4) + (4.02/2 – 4.(-√3)2/2)) + (( √(2))4/4 - 04/4) + (4. √22/2 – 40/2))
= - (-9/4 + 6) + (1+4)
= 5/4

Kunnen jullie mij helpen?
Alvast bedankt

Wendy
3de graad ASO - woensdag 16 februari 2022

Antwoord

Tuusen het eerste stel haakjes in de middelste regel moet $-\frac94-6$ staan,
want in de eerste regel moet de eerste $+$ een $-$ zijn.
Dan kom je uit op
$$\frac94+6+1+4
$$en dat geeft het juiste antwoord.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 februari 2022



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3