|
|
\require{AMSmath}
Vergelijking maken van een vraagstuk
Een reisbureau vraagt voor een reis 800€ per persoon als er minimum 30 personen inschrijven. Wanneer er meer dan 30 personen inschrijven gaat er, voor alle inschrijvingen, €10 per extra persoon van de kostprijs af. Hoeveel personen mogen zich maximaal inschrijven om een zo hoog mogelijke totaalsom te bekomen?
Ik weet niet hoe ik hieraan moet beginnen. Kan je mij hierbij helpen?
Philip
2de graad ASO - donderdag 13 januari 2022
Antwoord
Hallo Philippe,
Noem het aantal mensen dat inschrijft x. Voor x$\ge$30 geldt dan voor de prijs p:
p=800-10(x-30) p=-10x+1100
De totale opbrengst bereken je met aantal$\times$prijs, dus:
Opbrengst=x(-10x+1100) Opbrengst=-10x2+1100x
Er zijn verschillende manieren om de aarde van x te vinden waarbij een kwadratische functie een maximum heeft:
xmax ligt midden tussen de nulpunten, xmax = -b/2a, afgeleide bepalen en deze nul stellen
Ik weet niet welke methode je inmiddels hebt geleerd.
Kan je hiermee verder?
Zie ook: Reis naar Lissabon.
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 13 januari 2022
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|