|
|
\require{AMSmath}
Differentiaalvergelijking
Geachte heer/ mevrouw,
Ik loop enorm vast bij de volgende opdracht en heb daarbij uw hulp heel erg hard nodig. Het gaat om de volgende opdracht:
Laat zien door middel van invullen dat de functie y= −1 + √(C + 2 ln |x|) een oplossing van de differentiaalvergelijking dy/dx= 1/x+xy is voor elke waarde van de parameter C.
Ik weet niet waar de beginnen en zou het op prijs stellen als u mij een eind op weg zou willen helpen.
Alvast hartelijk dank voor de hulp.
Groet,
Mario
Mario
Student hbo - vrijdag 7 januari 2022
Antwoord
1) Differentieer y(x)= −1 + √(C + 2 ln |x|) 2) Vul het resultaat in de d.v. in voor dy/dx 3) Vul y(x)= −1 + √(C + 2 ln |x|) in de d.v. in voor y 4) Laat zien dat je dan een waarheid als een koe krijgt.
P.S. Kun je bij eventuele vervolgvragen duidelijk maken wat je bedoelt met dy/dx=1/x+xy: dy/dx=1/(x+xy) of dy/dx=(1/x)+xy
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 7 januari 2022
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|