De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Twee vergelijkingen met onbekende oplossen

Beste,

Ik hoopte dat u mij kon uitleggen hoe ik twee vergelijkingen met meerdere onbekende zou kunnen oplossen. Als voorbeeld staan de volgende 2 vergelijkingen:

$\eqalign{1,8 . 10^{-5} = \frac{(x + y).y}{1-y}}$
$1.10^{-14} = (x + y) . y$

Normaal zou ik terugvallen op de substitutiemethode/ combinatiemethode. Ik twijfel echter of ik daar gebruik van kan maken bij dit aantal onbekende en ik weet ook niet hoe ik er gebruik van moet maken bij meer dan 2 onbekende. Hopelijk kunt u het uitleggen.

Heel erg bedankt!!

Met vriendelijke groet,

Jan

jan
3de graad ASO - donderdag 30 december 2021

Antwoord

Even goed kijken: je kunt de hele tweede vergelijking in de eerste stoppen
$$1{,}8\cdot 10^{-5} = \frac{1\cdot10^{-14}}{1-y}
$$Nu kun je $y$ bepalen en dan $x$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 30 december 2021
 Re: Twee vergelijkingen met onbekende oplossen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3