De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bepalen van het grondtal

Beste meneer/mevrouw,

Ik had vraag over het berekenen van een grondtal. Als u bijvoorbeeld x3=1,0·10-4 gegeven krijgt, kan je dan met behulp van het logaritme het bijbehorend grondtal x uitrekenen?

Normaal bereken je met het logaritme juist je exponent maar ik dacht dat je formule kon omzetten om vervolgens het grondtal te kunnen berekenen. Zou u mij aub hier uitleg bij kunnen geven? Alvast bedankt!

M.v.g.

Jan

jan
3de graad ASO - woensdag 22 december 2021

Antwoord

Ik weet niet precies wat je bedoelt. Wat dacht je hier van?

$
\eqalign{
& x^3 = 10^{ - 4} \cr
& x = \left( {10^{ - 4} } \right)^{\frac{1}
{3}} \cr
& x = 10^{ - \frac{4}
{3}} \cr}
$

Daar had ik geen logaritmen voor nodig. Helpt dat of bedoelde je wat anders?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 23 december 2021
 Re: Bepalen van het grondtal 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3