De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Lengte van een rechthoekige driehoek berekenen

Kunnen jullie me verder helpen? Ik heb de berekening gemaakt, maar ik kom niet tot de oplossing: BC $>$ 30,59

Gegeven is rechthoekige driehoek ABC waarbij hoek C=90° en lengte AB = 15
Welke lengte moet BC minstens hebben zodat sinus van hoek A $>$ 0,7?
sin A = BC/AB $\Leftrightarrow$ sin A = BC/15 $\Leftrightarrow$ BC/15$>$0,7 $\Leftrightarrow$ BC $>$ 10,5 ?
Alvast bedankt voor jullie hulp

Wendy
2de graad ASO - zondag 19 december 2021

Antwoord

Ik denk niet dat de oplossing BC$>$30,59 kan kloppen. De schuine zijde is altijd de langste zijde. Ik denk dat jouw oplossing klopt!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 19 december 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics