De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Functie uitdrukken aan de hand van complexe getallen

Beste

De opdracht is: druk met behulp van complexe getallen cos(3x)cos(x)+sin(3x)sin(x) uit in functie van één goniometrische functie.

Ik heb geen idee hoe ik hier aan moet beginnen aan de hand van complexe getallen.

Met vriendelijke groeten

Malak
Student universiteit België - maandag 4 oktober 2021

Antwoord

Met behulp van de formule van Euler weet je:
\[\sin(x)=\frac{e^{ix}-e^{-ix}}{2i}\]\[\cos(x)=\frac{e^{ix}+e^{-ix}}{2}\]Vul deze formules in voor de goniometrische functies in de gegeven uitdrukking. Werk uit. Je vindt dat de uitdrukking gelijk is aan \[\dfrac{e^{2ix}+e^{-2ix}}{2}=\cos 2x\]

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 4 oktober 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3