De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Oefening Pythagoras

 Dit is een reactie op vraag 73452 
Beste, ik heb hetzelfde probleem maar vinden de oplossing niet.

Jakub
2de graad ASO - maandag 4 oktober 2021

Antwoord

Je kan op twee manieren de lengte van de hoogtelijn uitdrukken in $x$. Je krijgt dan een vergelijking die je kan proberen op te lossen. Dat gaat zo:

$
\begin{array}{l}
13^2 - x^2 = 37^2 - (40 - x)^2 \\
169 - x^2 = 1369 - \left( {1600 - 80x + x^2 } \right) \\
169 - x^2 = 1369 - 1600 + 80x - x^2 \\
169 - x^2 = - 231 + 80x - x^2 \\
169 = - 231 + 80x \\
400 = 80x \\
x = 5 \\
\end{array}
$

Lukt het dan?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 4 oktober 2021
 Re: Re: Oefening Pythagoras 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3