To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Lineaire formule

Stel een formule op bij de lijn door (1,8) die evenwijdig is aan y=-x

Yasmin
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 30 september 2021

Antwoord

Ja zeg...

De formule wordt y=ax+b met a=-1 omdat de lijn evenwijdig is aan y=-x. De lijn heeft dan dezelfde richtingscoëfficiënt.

Om de waarde van b te vinden kun je dan het punt (1,8) invullen in de formule y=-x+b. Je krijgt dan:

8=-1+b
b=9

De vergelijking wordt y=-x+9.



Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 30 september 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics