De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Snijpunten tussen twee krommen

 Dit is een reactie op vraag 92709 
Ik heb het zo getypt in mijn rekentoestel:

solve((√sin(0))/2= cos(2·0))

0= -5,68944
0= -3,73534
0= 0,593745
0= 2,547847
0= 6,876930
0= 8,831032

Wat is mijn fout hier?

Mohamm
Student universiteit België - maandag 27 september 2021

Antwoord

De waarde van $\theta$ ligt (in dit geval) tussen $0$ en $\pi$. Je krijgt dan niet 4 punten (zoals in mijn eerste antwoord stond) maar 't zijn er slechts 2.

De juiste waarden voor $\theta$ zijn dan (bij benadering) $0,594$ en $2,548$. Je krijgt dan het volgende plaatje:

q92719img1.gif

Ik heb mijn eerste antwoord alvast maar even verbeterd. 't Idee was wel goed, maar de uitwerking kon beter...

Op mijn GR ziet dat zoeken naar de oplossingen er zo uit:

q92719img2.gif

Dan is het misschien duidelijker!? Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 27 september 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3