De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Omgevingen en adherenties

Gegeven de topologische ruimte der reële getallen uitgebreid met {-oneindig,+oneindig}

1) Omgevingen

Is {a} een omgeving van a ?
-$>$ antwoord : neen, want er bestaat geen open interval
dat a bevat en dat begrepen is in {a}

Is {+oneindig} een omgeving van +oneindig ?
-$>$ antwoord : neen, want er bestaat geen open interval
dat +oneindig bevat en dat begrepen is in
{+oneindig}

2) Adherenties

1. adh ]-oneindig,+oneindig[ = [-oneindig,+oneindig]
2. adh [-oneindig,+oneindig] = [-oneindig,+oneindig]
3. adh ]a,+oneindig] = [a,+oneindig]
4. adh [a,+oneindig] = [a,+oneindig]
5. adh ]a,+oneindig[ = [a,+oneindig]
6. adh [a,+oneindig[ = [a,+oneindig]
7. adh {-oneindig} = {-oneindig}
8. adh {-oneindig,+oneindig} = {-oneindig,+oneindig}

Kloppen mijn antwoorden ?

Met dank !

Rudi
Ouder - maandag 30 augustus 2021

Antwoord

En dit ziet er ook correct uit.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 30 augustus 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3