De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: i²

 Dit is een reactie op vraag 92579 
Dan zou ik zeggen dat voor elke f(z)=ln(z) de vorm f(z), ln(|z|)+arg(z)i aanneemt. En dat voor f(z)=ln(1+i) dit 1/2·ln(2)+1/4·$\pi$·i

Berke
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 19 augustus 2021

Antwoord

Kijk, dat is wel een definitie waar je mee kunt werken. Maar opletten: de logaritme heeft oneindig veel waarden: $\ln(|z|)+i\operatorname{Arg} z +2k\pi i$ met $k$ geheel.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 19 augustus 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3