De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Afgeleide functies

f(x) = x((x3+3x)2 )

Ik zit vast na deze stap:
f(x) = x·(x3+3x)^2/3

Ghijs
3de graad ASO - maandag 9 augustus 2021

Antwoord

Dat is dus alleen maar anders schrijven. Je hebt nog niets met die afgeleide gedaan. Welnu noem even x=g(x) en (x3+3x)2/3=h(x)

Je moet nu de afgeleide nemen van f(x)=g(x)·h(x) en dat doe je met de productregel. Dan is er nog wel een complicatie want je hebt daarbij ook de afgeleide van h(x) nodig en om die h'(x) te bepalen moet je de kettingregel toepassen op de functie h(x).

Netjes werken dan is dat allemaal best te doen.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 9 augustus 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3