De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integralen veer

Een veer heeft in ruststand een lengte van 0,30 m. De kracht F nodig om de veer uit te rekken over een afstand van x meter is F = 25 000 · x (uitgedruky in newton)

a Bereken de arbeid die nodig is om de veer uit te rekken van 0,300m tot 0,35m.

b Bereken de arbeid die nodig id om de veer uit te rekken van 0,35m tot 0,40m.

Beste
kunt u mij helpen bij de bovenstaande oefening ?

Amber
3de graad ASO - zondag 13 juni 2021

Antwoord

Hallo Amber,

Opnieuw: arbeid is $\int$F·dx

In dit geval dus:

W = $\int$ 25000x·dx

Let op: x is de uitrekking van de veer, niet de lengte!

Voor vraag a) neem je dus als grenzen voor integratie x=0 tot x=0,05, voor vraag b) zijn de grenzen x=0,05 tot x=0,10

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 13 juni 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3